Blokkades; de invloed van een negatieve (trauma) ervaringen uit de jeugd.

donderdag, 26 februari 2015

Spanning in je lichaam. Als baby stroomt je levensenergie vrij door je lichaam. Als we opgroeien kan deze energie worden vast gezet, ingehouden of10694316_1578374932391164_6577719362953065369_o (2)

tegen gehouden dat noemen we een blokkade.

We blokkeren onze levensenergie als we ons aan passen aan de ander of de ander niet willen laten zien wat we voelen bijvoorbeeld door het inhouden van emoties, het niet uiten van behoeften of niet laten merken dat je een emotie als blijdschap , verdriet of woede voelt. Dit doen we om veilig te zijn. Het is een re

actie patroon, een overlevingsstrategie.

Als de energie stroom blokkeert kunnen er klachten ontstaan in het energie systeem te herkennen aan verlies van gronding waardoor o.a. stress en spanning niet meer kunnen ontladen. Dit geeft op fysiek niveau o.a. vermoeidheid en onrust, op emotioneel niveau o.a. leeg voelen en vast zitten in emoties en op mentaal niveau in o.a. angsten en piekeren.
Als een patroon langdurig herhaald wordt is de blokkade terug te zien in de vorm van het lichaam.

Ik werk in mijn praktijk Helend Bewegen aan het opheffen van deze vaak in de jeugd ontwikkelde blokkades. Het lichaam laat mij zien waar de blokkade zit. Door gebruik te maken van o.a. lichaamswerk en healing technieken en de bijbehorende oude overtuigingen en gedachte patronen los te laten is het mogelijk de blokkade op te heffen en de levensenergie stroom te herstellen.