Workshops

Workshop Gronden voor  therapeuten en coaches .

Helend Bewegen  organiseert  2x per jaar een workshop Gronden voor therapeuten.

 

 

Workshop Gronden Zaterdag 26 januari 2019

“De meeste mensen denken dat ze hun voeten op de grond hebben en in mechanische zin doen ze dat. We kunnen zeggen dat ze wel mechanisch contact, maar niet gevoelsmatig of energetische contact maken. Men kent echter het verschil niet totdat met het ervaren heeft” ( P1030747A-ddd1Alexander Lowen).

In de periode 2011 t/m 2013 deed Ella van Buren in het kader van een afstudeer traject aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen voor de opleiding Psychomotore therapie onderzoek naar hoe ze haar cliënten gronding  kon laten ervaren. Daarvoor ontwikkelde ze een oefenserie die, zo bleek uit het onderzoek, heel effectief was bij het laten ervaren van gronding aan een cliënt. Daarnaast deed ze een uitgebreide literatuur studie naar gronding. Ella heeft zich daarna verdiept in Gronding en in de praktijk veel ervaring mee opgedaan.  Regelmatig is Ella  gevraagd wanneer ze haar kennis over gronding zou willen gaan delen in de vorm van  een workshop. Deze workshop is al eerder gegeven. De deelnemers waren erg enthousiast met als gevolg dat er meer vraag naar deze workshop is ontstaan.

 

De workshop gronden. Kom “uit je hoofd in je benen”.   

De inhoud van deze workshop:

Theorie :
Wat is gronding en waarom is gronding zo belangrijk.
Waardoor verliest iemand zijn gronding.
Waaraan herken je dat iemand uit zijn gronding is.

Praktijk:

Hoe voelt het om zelf gegrond te zijn.

 

Hoe voelt het als een cliënt uit zijn gronding gaat.
Unieke oefeningen die zich in de praktijk hebben bewezen.
Zelf ervaren en oefenen met elkaar.

Tijd van 10.00 uur tot 17.00 uur

Kosten: € 120,- incl (21% btw) lunch, koffie en thee.

minimaal 4 maximaal 10 deelnemers

Locatie:  Heremitage

Adres: Onder de Bos 117, 8077 TE,  Hulshorst

Voor informatie en opgave mail ella@helendbewegen.nl of  tel. 0624512413

Ervaring van  een deelnemer: Workshop gronden bij Ella: Super fijne informatieve en leerzame dag! Een combinatie van praktische oefeningen en aanvullende uitleg/theorie. Je gaat naar huis met zeer compleet info pakket / handouts. Haar zeer professionele benadering en warme persoonlijkheid zijn erg bijzonder. Ik ben onder de indruk van wat ik vandaag allemaal heb mogen leren en ervaren………

M. v. Kippersluis