Helend Bewegen

De methode Helend Bewegen Helend Bewegen helpt fysieke, emotionele en energetische blokkades op te heffen door ze aan te raken en fysieke onderbroken bewegingen alsnog af te ronden. Tijdens een sessie Helend Bewegen wordt niet alleen naar het verhaal geluisterd, maar ook naar de taal van het lichaam. In de loop van een leven kan veel gebeuren en het effect van die ervaringen wordt (onbewust) in het lichaam opgeslagen.

Ella leert haar cliënten over de relatie tussen spierspanning, stress en emoties. Bijvoorbeeld: we slaan emoties soms bewust, maar vaak ook onbewust in het lichaam op wat leid tot lichamelijke spanningen. Deze spanningen kunnen leiden tot blokkades, die zich uiten in 10694316_1578374932391164_6577719362953065369_o (2)diverse klachten. Door het opheffen van de blokkades (op zowel fysiek, mentaal als energetisch niveau) wordt tijdens een sessie helend bewegen het zelf helend vermogen van de cliënt geactiveerd. Waardoor een merkbaar herstel ontstaat.

Bijvoorbeeld: op het moment dat iemand gevaar ervaart en daarin niet adequaat heeft kunnen handelen, dan slaat de (niet ingezette) energie die het lichaam heeft vrijmaakt om te handelen terug in het lichaam. Te denken aan het verlammen van angst, de grenzen die je had willen aangeven, de schreeuw die je had willen geven maar die ingehouden werd of de boosheid die je had willen uiten maar wat niet mogelijk was. De energie ervan verdwijnt in het onderbewuste.

Dit kan zich uiten in de vorm van allerlei onverklaarbare klachten die te herkennen zijn aan o.a. een ongemakkelijk gevoel, onverklaarbare vermoeidheid, kaken die op elkaar geklemd zitten, duizeligheid, stress, spierspanningSAMSUNG, prikkel gevoeligheid, verlies van contact met het lichaam of onbewuste bewegingen die je lichaam maakt. Je weet echter zelf op den duur niet (meer) waar de klachten vandaan komen. Als de ervaring uit het verleden opnieuw wordt aangesproken, geeft het lichaam alsnog zijn informatie vrij. Door het als nog afronden van de bewegingen die je had willen maken komt de geblokkeerde energie in beweging. Door toepassing van helend Bewegen lossen spanningen, blokkades en klachten op.

De methode Helend Bewegen bestaat uit energiewerk ( Healing en  Geestelijke Heelkunde)  waarin technieken uit de Psychomotorische therapie, Bio-Energetische therapie, Trauma Release (Anodea Judith en Peter Levine), Mindfulness, Schematherapie en NLP zijn geïntegreerd.

Belasting en belastbaarheid.

De lichamelijke oefeningen die binnen Helend Bewegen worden gebruikt zijn niet gericht op sporten, maar om iemand bewust te laten worden van de onbewuste patronen en blokkades op te heffen. Ella heeft ervaring, vanuit haar werk als psychomotorisch therapeut in de revalidatie, met zowel lichamelijk als mentaal zeer laag belastbare  cliënten. Haar oefeningen zijn op maat en afgestemd  op de energie en de mogelijkheden van de cliënt. Zo kan iemand zich weer veilig voelen en zich verbinden met het lichaam, alleen dan komt iemand weer in zijn kracht te staan. Mede door het energetisch schonen werkt de behandel methode erg effectief en merkt de cliënt direct verandering op.

De Healing-technieken

De Healing- technieken die het proces van Helend Bewegen versterken, zorgen ervoor dat vastgezette energie die in deP1030747A-ddd1 lichaamscellen, chakra’s en het aura veld is opgeslagen, wordt afgevoerd en dat zo energetische blokkades worden opgeheven. In de ruimte die daardoor ontstaat, kunnen lichaam en geest een nieuw evenwicht zoeken. Hierdoor ontstaat ruimte voor herstel en verandering zonder in herbeleving te raken.