Nina

woensdag, 4 november 2020

Ik zat in een periode waarin ik me, zacht gezegd, niet op mijn sterkst voelde. Vaak voelde ik me klein, bijvoorbeeld in sollicitatiegesprekken. Alsof ik dan van mijn volwassen persoon naar mij als kind schoot. Kon moeilijk aangeven wat mijn behoeftes waren en ging druk doen. Dan werd ik daar vaak boos over op mezelf, waardoor ik me nog weer minder sterk ging voelen. Het zorgde voor spanning en ik begon alles somber in te zien. Ik wilde graag leren om te kunnen signaleren wanneer ik weer ‘in het kind-zijn schiet’ zodat ik dat kan bijsturen en me sterker kan gaan voelen. Ik was al eens eerder bij Ella geweest en voelde dat zij me weer kon helpen. En inderdaad. Door te praten, en vooral door een aantal oefeningen, werd mij precies duidelijk wanneer er wat gebeurt. En hoe ik mezelf weer uit een situatie kan trekken als ik me weer klein voel. Onder meer de grondingsoefeningen die Ella met je doet, helpen daar heel goed bij.

Wat ik bij Ella ervaar, is dat ze niet één deel pakt, zoals je in mijn beleving bij cognitieve therapie nog wel eens ziet, namelijk dat je vooral praat en in je hoofd blijft zitten. Juist de combinatie van praten (niet veel), de oefeningen en de energie waar zij mee werkt, vind ik zo goed werken. Over die energie: Ella haalt ‘de lading eraf’: de spanning die je voelt, wordt door haar energiewerk echt minder. Ik voel me in ieder geval steeds een stuk lichter als ik bij haar ben geweest. Minder in je hoofd, meer in je lijf. En alleen dat al vind ik heel waardevol. Want dat helpt om alles weer wat lichter en helderder te zien. Dat in combinatie met het effect van de oefeningen, maakt dat je beter kunt kiezen in hoe je je opstelt in bepaalde situaties. Dat gaat nog niet altijd in 1 keer 100% goed, maar alleen al door je er (achteraf) meer bewust van te zijn, voelt dat iedere keer als winst.

Voordat ik bij Ella was geweest, had ik wat bedenkingen over energiewerk. Het leek me nogal zweverig. Maar dat vind ik het helemaal niet. Ella heeft een enorme berg kennis en ervaring. Ze is heel duidelijk en neemt voordat je afspreekt ruim de tijd om je situatie door te spreken. En ook na afloop heb je nog eens contact en geeft ze je echt het gevoel dat je welkom bent om vragen of waar je nog mee zit, te bespreken.

Voel je je vaak gespannen, merk je dat je vastzit of vaak reageert of in een situatie belandt waarvan je voelt dat je het anders zou willen en kunnen, maar je weet alleen niet hoe, dan kan ik je echt aanraden om contact op te nemen met Ella.

Nina, november 2020