Innerlijk kind reaktie

zaterdag, 26 september 2020
Als een emotie te hoog oploopt en lijkt op iets wat je in je verleden hebt ervaren maar nog niet verwerkt kan een innerlijk kind (een bewustzijnsdeel)  reactie ontstaan. Wat dit uitlokt is meestal een trigger. De trigger is dat wat lijkt op toen. Het is een beweging of een gebaar van een ander of een situatie wat lijkt op iets heftigs uit je jeugd, in dit geval positief en meestal negatief. Ook oplopende emoties of stress kan deze reactie uitlokken. Het is een onbewuste reactie. Anderen zien hem vaak sneller dan dat je zelf door hebt dat je bent geschakeld in je bewust zijn. Je schaamt achteraf je achter af voor je gedrag maar kon het niet voorkomen.  Bijv in tranen uitbarsten als je baas boos op je wordt.
In dit filmpje ontstaat bij  Tim de Beste bij het bespreken van een voor hem heftige emotionele  ervaringen uit zijn jeugd tijdens een tv opname een innerlijk kind reaktie. De emoties van toen bepalen duidelijk te zien in zijn gedrag het nu.
Je hoort hem letterlijk zeggen ” nee ik kan het niet aan” het wordt hem te veel…., je ziet hem veranderen in zijn gedrag en hem schakelen naar het jongetje van toen.
In een behandeling Helend Bewegen werk ik met healing van het innerlijk kind. Dat betekend de lading van toen in het nu er af halen ( o.a. lichaamswerk, trauma behandeling en healing) zodat dat thema geen lading meer heeft / geen spanning of emotie meer oproept  en de innerlijk kind reactie daardoor niet meer ontstaat.